Strojírenství

02. září 2020 15:56

Fantastický svět pružinových pístků

Pružinové pístky jsou velice flexibilní výrobek použitelný v nekonečném množství aplikací. Když před mnoha lety Ganter vynalezl jednoduchý princip pružinového pístku, nejspíše si ani on nebyl vědom jak univerzální a úspěšnou produktovou skupinu vytvořil! Dnes si většinu aplikací bez pružinových pístků nelze představit. Jejich využití je takřka nekonečné, a proto i množství variant každý rok narůstá. Firma Elesa+Ganter sleduje požadavky trhu a pružně neustále reaguje na požadavky nově vznikající.

Základní provedení jako jsou GN 617, GN 717, GN 817 a PMT.100 lišící jen rozměry, přesností, použitými materiály, a tedy i cenou, byly brzy doplněny páčkovými mechanismy: GN 612 a PMT.200. Naši vývojáři však nepřicházejí pouze s inovacemi ve způsobu aretací, ale možnostech uchycení. Od klasických variant se závitem, pro verze svařitelné, či s přírubou a to hned v několika variantách.

Avšak nasloucháme našim zákazníkům a uvedli jsme proto na trh i plně upravitelný (délka, šířka čepu), rozmontovatelný pístek GN 817.8. Váš konstruktér tak není vázaný pouze na naši standardní nabídku rozměrů, ale může si vytvořit speciální a to i v množství jednoho kusu, za cenu běžného pístku.

Pružinové pístky velice běžně plní i bezpečnostní funkce. S novou produktovou linií GN 817.6 přináší Elesa+Ganter možnost elektronické kontroly stavu pístku. Senzor na pístku disponuje LED indikátorem, který informuje o pohybu čepu i vizuálně.

To je však pouze špička ledovce v bohatém světě pružinových pístků Elesa+Ganter. Nebojte se proto pro inspiraci podívat na náš webový katalog. Možná Vás překvapí, kolik zajímavého v naší nabídce najdete.

 

Mohlo by se Vám líbit

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]

Reportáž: GÜHRING INNOVATION DAYS 2024

Zvýšení efektivity obrábění je ve výrobních firmách trvalý proces. A je jedním z důvodů, proč firma GÜHRING – přední světový výrobce obráběcích nástrojů – pořádá pod […]