Automotive

04. května 2022 12:18

AGC Automotive Czech loni investovala 200 mil. Kč, hlavně do automatizace

Více než 200 milionů korun investoval v loňském roce největší domácí výrobce autoskel, společnost AGC Automotive Czech. Zhruba polovina investic přitom směřovala do automatizace a robotizace výroby. Do svého výrobního závodu v Chudeřicích na Teplicku firma například pořídila sedm nových robotů, které zajišťují především manipulaci se sklem a přesné nanášení speciálního lepidla na automobilová skla. Firma tak i nadále pokračuje v investicích i přes složitou situaci v automobilovém průmyslu.

Luděk Steklý, člen představenstva AGC Automotive Czech: „Kontinuální investice do našich výrobních kapacit jsou zásadní pro dlouhodobý rozvoj výroby nejen v Chudeřicích. V závodě naše společnost investuje i v době, kdy v automobilovém průmyslu celkově panuje velmi složitá situace. Investice do takzvané „smart factory“ a průmyslu 4.0 ale hrají a budou hrát v našem vývoji klíčovou roli. Vydali jsme se na cestu, která nám umožní ve výrobě autoskel pružněji reagovat na vývoj technologií i celkovou poptávku v automobilovém průmyslu.

Stále důležitější roli v závodu AGC Automotive Czech v Chudeřicích hraje výroba autoskel pomocí průmyslových robotů. Po celém závodě v Chudeřicích se jich na výrobě autoskel podílí více než 100. „Přičemž v loňském roce jich přibylo dalších sedm. Zajišťují především pravidelně se opakující činnosti, kde jsou velké nároky na přesnost, jako je přenášení autoskel z místa na místo nebo přesné nanášení speciálních lepidel na autoskla,“ popisuje hlavní část investic do robotizace Josef Lev, který má ve firmě automatizaci a robotizaci na starosti. AGC Automotive Czech v Chudeřicích loni také investovalo například do zařízení pro výrobu vyhřívaných skel nebo do automatické linky pro výrobu čelních skel pro nové modely značky KIA.

Závod v Chudeřicích společnosti AGC Automotive Czech patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Firma dodává pro většinu evropských automobilek. Zaměstnává kolem 1750 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.


Informace o společnosti:
AGC Automotive Czech a.s. je firma zaměřená na výrobu automobilových skel a přídavných dílů. Výrobní závod v Čechách je největším a jedním z nejkomplexnějších výrobních podniků AGC v Evropě. Firma v Chudeřicích na Teplicku zaměstnává zhruba 1750 zaměstnanců. Kapacita výroby je přes 30 milionů autoskel ročně. Jen produkce tohoto závodu „zasklí“ zhruba šestinu automobilů vyrobených v Evropě. Počet nových projektů v průběhu 5 let narostl více než trojnásobně. V rámci těchto nových projektů je řada zajímavých, jako třeba střešní okna Wonderlite®, která jsou schopna automaticky regulovat světelný komfort ve vozu nebo projekt kompletního zasklení pro unikátní vozidlo určené výhradně pro tělesně postižené.

 

Mohlo by se Vám líbit

OSTROJ roste a přijme desítky nových lidí. Zájem je hlavně o svářeče a zámečníky

Rostoucí opavská strojírenská firma OSTROJ plánuje v letošním roce přijmout přibližně 80 nových pracovníků. Společnost hledá zejména zkušené kandidáty na svářečské a zámečnické pozice, kterým chce […]

Kopřivnická Tatra získala dotaci na vývoj nákladního bateriového elektromobilu

Automobilka Tatra Trucks se v posledních letech vedle produkce standardních nákladních vozidel intenzivně věnuje i vývoji automobilů s alternativními typy pohonů. Nedávno se jí podařilo […]

Specializovanými diskusními fóry sází drupa 2024 na silná témata budoucnosti

Náhledy hluboko do budoucnosti oboru tisku a papíru, propojování technologických lídrů s nováčky a uživateli, cílené zaměření na přední trendy oboru: pětice specializovaných diskusních fór veletrhu drupa 2024 […]