Nástrojárna

05. dubna 2021 08:36

Soudečková stopková fréza snižuje dobu obrábění na polovinu

​Uvedli jsme na trh pokročilou soudečkovou stopkovou frézu pro efektivní pětiosé obrábění forem a zápustek a letecký průmysl.

Nová fréza S791 dosahuje vynikající kvality obrobeného povrchu, je vhodná pro polodokončování a dokončování ocelí, korozivzdorných ocelí, litin a superslitin. Její konstrukce zahrnuje kulovou špičku pro kopírovací frézování a tangenciálně napojený rádius pro obrábění zakřivených a hlubokých stěn. Ve srovnání s běžnými stopkovými kulovými frézami poskytuje soudečková fréza větší oblast kontaktu s obrobkem, zvyšuje životnost nástroje a zkracuje dobu obrábění.

Inzerce

Díky menšímu počtu potřebných průchodů může zkrátit dobu obrábění na polovinu a přitom i nadále dosahovat všech obvyklých výhod spojených s robustní stopkovou kulovou frézou.

Soudečková stopková fréza dosahuje stejné drsnosti povrchu při obrábění stejnými parametry a to při pouhých 18 průchody ve srovnání s 36 průchody kulové frézy.

Fréza S791 dosahuje vysoké kvality povrchu, minimalizuje čas strávený leštěním a její pozitivní úhel čela umožňuje plynulé obrábění korozivzdorných ocelí a superslitin a snižuje riziko kalení obrobku.

Povlak AlCrN poskytuje tepelnou stabilitu, snížené tření, vynikající odolnost proti opotřebení a prodlouženou životnost, přičemž je k dispozici několik možností se třemi nebo čtyřmi břity pro vyšší produktivitu (ve srovnání s běžnými kulovými frézami se dvěma břity).

Chcete-li získat další informace o těchto nejnovějších produktech, kontaktujte místní obchodní zastoupení Dormer Pramet a sledujte příspěvky na sociálních sítích přes  #RestartTheFuture.


www.dormerpramet.com

Mohlo by se Vám líbit

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]

Reportáž: GÜHRING INNOVATION DAYS 2024

Zvýšení efektivity obrábění je ve výrobních firmách trvalý proces. A je jedním z důvodů, proč firma GÜHRING – přední světový výrobce obráběcích nástrojů – pořádá pod […]