Nástrojárna

06. června 2017 00:17

Rozšíření kapacity lisovny ONIVON

Technologický park lisovny plastů společnosti ONIVON a. s. se i nadále rozšiřuje. Do strojového parku přibyl úplně nový vstřikovací stroj Arburg 470 C GE s interním pořadovým číslem 12.

Stroj bude umístěn do čistého provozu ISO 8, kde kapacitně posílí sériovou výrobu zdravotnických komponentů a stejně jako předchozí nové technologické vybavení byl financován z vlastních zdrojů společnosti.

Inzerce

Společnost byla založena v roce 2000 spojením nástrojárny (1991), distribuce energií (2000) a lisovny kovů (1990) pod jednu značku ONIVON a. s., ke které se v roce 2005 přidala i vlastní lisovna plastů pro technické výlisky (automobilový a elektrotechnický průmysl) a v roce 2007 lisovna plastů Medical (zdravotnický a veterinární průmysl) v čistých prostorech (cleanroom ISO Class 8).

Od svého vzniku je ryze českou rodinnou společností bez účasti zahraničního kapitálu. Část společnosti se zabývá vývojem a vstřikováním plastových výlisků (pro technické účely, elektrotechniku a zdravotnictví), konstrukcí, výrobou forem (vstřikování plastů, vyfukování, lití hliníku atd.), nástrojů, jednoúčelových strojů a zařízení. Další výroba probíhá v dceřiných společnostech Slévárna hliníku Nový Bor, Biodam v Němčicích nad Hanou a Energeon Chrudim.

ONIVON a. s. chce být dobrým a spolehlivým partnerem pro všechny zákazníky, proto stále zdokonaluje systém kvality. V současné době je společnost držitelem certifikace dle norem ISO 9001 (nástrojárna, lisovna) a ISO 13485 (lisovna zdravotnických a veterinárních komponent).

Redakčně zpracováno z www.onivon.cz

Mohlo by se Vám líbit

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]

Reportáž: GÜHRING INNOVATION DAYS 2024

Zvýšení efektivity obrábění je ve výrobních firmách trvalý proces. A je jedním z důvodů, proč firma GÜHRING – přední světový výrobce obráběcích nástrojů – pořádá pod […]