Nástrojárna

06. června 2016 00:59

Prvním Technologickým dnem zahájila společnost Consorta Praha oslavy svého 25. výročí

Jarní technologický den uspořádala 27. dubna společnost Consorta Praha v Technologickém centru, které je součástí jejího víceúčelového areálu Hřebečníky. Zahájila tak sérii Technologických dnů, které pořádá několikrát v roce a na kterých se pravidelně setkává se svými zákazníky a partnery. Zároveň tím byly odstartovány oslavy úspěšného čtvrtstoletí společnosti Consorta Praha.

Účastníky a partnery Jarního technologického dne přivítal Zdeněk Bubník, jednatel a ředitel Consorty Praha. Cílem těchto setkání je poskytovat informace o nejnovějších trendech ze světa strojírenských technologií a zajišťovat konkurenceschopnost našich výrobců. V duchu svého motta „Největší bohatství je vzdělání“ Consorta Praha připravila pro všechny zájemce z řad strojírenských firem poutavý program s videoprojekcemi, na které navázaly praktické ukázky strojů a nástrojů.

Inzerce

Odborné semináře a přednášky

Odborný program zahájil Ing. Luděk Moravec, regionální obchodní manažer Consorty Praha, představením vývojových změn u japonských center Miyano a novinek britského výrobce 600 Group, kterými jsou přesný mechatronický (ruční/CNC) hrotový soustruh Alpha 1400XC a výukový stroj pro školy Ezi-Turn. Technologického dne se osobně účastnili zástupci společnosti 600 Group – Jonathan Wright, technický ředitel a Jon Taylor, manažer kvality. Historie 600 Group sahá až do roku 1834 a reprezentuje značky Colchester, Clausing, Gamet, Pratt Burnerd, Harrison a Electrox. Mezi její zákazníky patří světové strojírenské firmy, jako je Bosch, Siemens nebo BMW. Jonathan Wright ve své prezentaci vyzdvihl, že soustruhy Harrison M300/Student se staly benchmarkem soustruhů pro CE standardy. Firma Consorta Praha vlastní výhradní zastoupení pro Českou republiku v sortimentu obráběcích strojů značek Colchester a Harrison již více než 20 let.

V dalším bloku semináře se ujal slova Petr Pustina, projektový manažer společnosti Dormer Pramet, která spojuje od roku 2014 výrobce monolitních řezných nástrojů Dormer Tools a specialistu na destičkové nástroje Pramet Tools. Dormer Pramet je synonymem pro jednotnou platformu, která nabízí zákazníkům vysoce kvalitní nástroje monolitní i destičkové, kombinované s dostupnými službami.

Následující seminář patřil firmě CENTERSOFT, s. r. o., která dodává CAD/CAM software TopSolid na náš trh již osmým rokem. Software ve verzi 7 představuje komplexní konstrukční zázemí na moderním jádře. V oblasti CAD podporuje obecnou strojírenskou konstrukci spolu s generováním výkresové dokumentace, nabízí speciální podporu pro konstruktéry forem včetně možnosti simulace vstřikování plastů nebo pevnostních výpočtů apod. Systém v oblasti CAMu umožňuje použití kinematických modelů strojů. V té souvislosti pak kontroly případných kolizí a obrobitelnosti dílců. „Jako ukázku jsme připravili krátké seznámení s aplikacemi technologií v TopSolidu na modelu stroje KIRA KN40HB s otočným paletovým systémem. Ukázka obrábění je jednoduchá, setkání v Hřebečníkách bereme jako možnost navázat s Vámi první kontakt pro další prezentaci a spolupráci,“ uvedl Ing. Jaroslav Čapek, jednatel a obchodní ředitel CENTERSOFT s. r. o. Soubor přednášek uzavřela společnost ECONET OPENFUNDING s. r. o., která zajišťuje nezávislé a profesionální grantové poradenství. Aktuální období pro udělování dotací začalo v roce 2014 a trvá až do roku 2020. Podporu je možné čerpat z různých operačních programů, které jsou zaměřené na řadu oblastí. Ing. Radek Baláš, senior konzultant, a Mgr. Tomáš Kučera, právník firmy, představili nový program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, možnosti a podmínky čerpání dotací z fondů EU, včetně problematiky výběrových řízení.

Praktické ukázky strojů a nástrojů

Po výborném obědě pokračoval program Technologického dne v showroomu, kde na účastníky čekaly komentované ukázky obrábění s prezentacemi vystavovaných strojů a nástrojů.

Představeny byly tyto exponáty: vertikální frézovací a vyvrtávací centra VMC 1020L, Kira KN-40Vb-2API, univerzální hrotové soustruhy M300 a V350, mechatronické (ručně ovládané/CNC) hrotové soustruhy Alpha 1400XC, 1460XS a Ezi-Turn. CNC soustruhy a soustružnická centra prezentovaly v novém provedení Miyano BNJ-42SY6, BNA-42DHY2 a BNA-42S2.

Kai Mrozek, vedoucí prodeje pro střední a východní Evropu společnosti Breuning IRCO, informoval zájemce o produktech německého výrobce podavačů tyčí a automatizace. Chladicí a řezné emulze švýcarské firmy Blaser Swisslube, které se vyznačují nízkými operačními náklady, prezentoval Ing. Karel Vazač, vedoucí prodeje pro Českou republiku.

Závěr programu patřil obchodně-technickým schůzkám. Technologické centrum tak bylo místem nejen pro přehlídku strojů a nástrojů, ale také prostorem pro uskutečnění odborných konzultací a obchodních setkání.


CONSORTA Praha s. r. o.
Poděbradská 12
190 00, Praha 9
Tel.: 266 311 834,
consorta@consorta.cz
consorta.cz


 

O společnosti Consorta Praha s. r. o.

Consorta Praha byla založena v roce 1991 a slaví tak v tomto roce 25 let své existence. Firma od počátku těžila ze zkušeností odborníků na průmyslová odvětví a dnes se řadí k významným českým dodavatelům strojírenských technologií.

Prostřednictvím přímých i vazbových (barterových) obchodů Consorta prodala v ČR i v zahraničí přes 1 000 obráběcích a tvářecích strojů. Přibližně 200 strojů z uvedeného počtu činí podíl exportu společnosti, např. do zemí Mexika, Egypta, Nigérie, Ruska, Německa, Holandska, Rakouska, Kanady.

Ve své historii Consorta Praha získala již 3× ocenění pro nejlepšího celosvětového distributora roku od anglického výrobce soustruhů Colchester a Harrison.

 

Mohlo by se Vám líbit

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]

Reportáž: GÜHRING INNOVATION DAYS 2024

Zvýšení efektivity obrábění je ve výrobních firmách trvalý proces. A je jedním z důvodů, proč firma GÜHRING – přední světový výrobce obráběcích nástrojů – pořádá pod […]