Plasty

16. ledna 2024 07:44

ENGEL Packaging day

Nižší náklady a vyšší ziskovost pro výrobce tenkostěnných obalů

Výrobci tenkostěnných obalů se v současné době potýkají s velkými výzvami: růst cen energií a materiálů vyvíjí tlak na marže a zvyšuje nejistotu při plánování. Neustále rostoucí požadavky na recyklovatelnost navíc vyžadují složitější výrobní procesy a produkty. Na Packaging day představí společnost ENGEL řešení pro vstřikovací lisy, díky nimž bude výroba plastových obalů udržitelná, rentabilní a perspektivní.

Inzerce

Dne 8. února 2024 představí společnost ENGEL na Packaging day v sídle společnosti v rakouském Schwertbergu aktuální stav techniky a výhled dalšího vývoje v oblasti tenkostěnného vstřikování. Akce kombinuje přednášky renomovaných odborníků a hluboké poznatky založené na konkrétních příkladech dobré praxe s interaktivními workshopy o praktických příkladech použití a nabízí tak komplexní přehled inovací společnosti ENGEL pro trh s obaly.

„V posledních letech intenzivně pracujeme na dalším vývoji našich vstřikovacích strojů a řešení pro tenkostěnné vstřikování,“ říká Christoph Lhota, vedoucí business unit Packaging společnosti ENGEL. „Rozhodujícím faktorem pro všechny naše projekty byly vždy požadavky trhu.“

Energetická účinnost, výkonnost, dostupnost zařízení a oběhové hospodářství jako hlavní témata

Kromě několika odborných prezentací zprostředkovávají exponáty zejména odpovědi společnosti ENGEL na výzvy trhu: plně elektrický vstřikovací stroj e-motion 280 demonstruje potenciál úspory energie pro náročné tenkostěnné aplikace. S modelem e-speed 280 společnost ENGEL opět podtrhuje svou průkopnickou roli v oblasti oběhového hospodářství s nejnovějším vývojovým stupněm v oblasti vstřikování rPET. Premiérou je duo speed 500, který demonstruje praktické využití rychlých dvoudeskových vstřikovacích strojů pro tenkostěnné vstřikování.

Na praktických příkladech se účastníci seznámí také se službami, které společnost ENGEL nabízí pro ekonomický úspěch výrobců plastových obalů nad rámec vstřikovacího stroje: optimalizace procesů pro plné využití potenciálu stroje, bezproblémové sledování výroby pomocí dílenského monitorování a rychlé zpracování servisních případů jsou jen některé z nich.

Kromě toho bude k dispozici rozsáhlý přehled o portfoliu strojů společnosti ENGEL pro balicí aplikace. Výběr správného vstřikovacího stroje pro příslušnou aplikaci je základem pro optimální využití výkonu stroje. Kromě již zmíněných řad e-motion, e-speed a duo speed bude jako efektivní řešení pro středně výkonné aplikace představena také mimořádně kompaktní, plně elektrická řada e-mac.

Akce bude doplněna pestrým doprovodným programem: po skončení hlavního programu mohou zájemci očekávat příležitosti k navazování kontaktů s odborníky, výstavní foyer s partnerskými firmami a komentované prohlídky sídla společnosti ENGEL. Pro účastníky ze vzdálenějších regionů je zde možnost přijet den předem a zúčastnit se večerního programu, který se skládá z komentovaných prohlídek společnosti a networkingové večeře v podobě zimního grilování.

Zvláštní vrchol nabídne ke konci přednáškového cyklu: hostující řečník Christoph Holz, odborník v oblasti digitalizace, představí posluchačům továrnu budoucnosti – s umělou inteligencí – s odbornými znalostmi, logikou a humorem.

Od dodavatele strojů k podnikateli

Četnými inovacemi, které byly speciálně přizpůsobeny budoucím výzvám trhu, potvrzuje společnost ENGEL své poslání rozhodujícím způsobem přispívat k hospodářskému úspěchu svých zákazníků.

„Packaging day pro nás není jen o prezentaci našich řešení, ale také o tom, abychom prokázali, že jsme inovativním a spolehlivým partnerem pro průmysl,“ popisuje akci Ivica Puskaric, vedoucí prodeje Packaging ve společnosti ENGEL. „Chceme navázat dialog s našimi zákazníky a ještě více se přiblížit trhu.“

Akce se bude konat dvojjazyčně se simultánním tlumočením do němčiny a angličtiny. Registrace je možná online na https://event.engelglobal.com/ThinWallPacDays2024.


Jádrem akce jsou workshopy a prezentace založené na praktických příkladech aplikací.


Program doplňují přednášky a keynotes na širokou škálu témat.


Celé portfolio strojů ENGEL pro obalový průmysl čeká na účastníky akce v ENGEL Packaging Center.

 


ENGEL AUSTRIA GmbH

Společnost ENGEL je jednou z předních společností v oblasti výroby plastikářských strojů. Skupina ENGEL dnes nabízí všechny technologické moduly pro zpracování plastů z jednoho zdroje: vstřikovací stroje na termoplasty a elastomery a automatizaci, přičemž jednotlivé komponenty jsou konkurenceschopné a úspěšné i na trhu. S devíti výrobními závody v Evropě, Severní Americe a Asii (Čína, Korea) a dceřinými společnostmi a zástupci ve více než 85 zemích nabízí společnost ENGEL svým zákazníkům po celém světě optimální podporu, aby byli konkurenceschopní a úspěšní díky novým technologiím a nejmodernějším výrobním zařízením.

www.engelglobal.com

 

 

 

 

 

 

Mohlo by se Vám líbit

Společnost Continental získává specialistu na výrobu forem pro nákladní a speciální pneumatiky

Společnost EMT s.r.o Púchov se s účinností od 2. dubna 2024 stala součástí podnikatelských aktivit společnosti Continental v oblasti pneumatik. Akvizicí této společnosti se doplnilo portfolio společnosti […]

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]