Plasty

20. dubna 2015 00:34

Peletizační systém Gala EFLEX®

Efektivita se doplňuje s účinností

Gala neustále předvídá potřeby trhu a díky tomu je schopna rozpoznat nové trendy. Na základě výsledných požadavků tak rozvíjí inovativní řešení.

Inzerce

Jedním takovým příkladem je nový peletizační systém EFLEX®, který byl pojmenován na základě svých dvou hlavních rysů: efektivity a flexibility.


Účinné a flexibilní peletizační systémy


Granulační systém EFLEX® byl speciálně vyvinut pro míchače a výrobce dávek a je inspirován neustále se měnícími požadavky i novými materiály, formulacemi a barvami v tomto segmentu trhu.

Jednou ze speciálních výhod nového EFLEX®systému je, že je navržen tak, aby umožnil i velmi malé množství produktů a/nebo časté změny materiálu. Výrobci malých zakázek nyní mají systém, který jim umožňuje reagovat na přání svých zákazníků s maximální flexibilitou a zároveň s maximální účinností.

EFLEX® může být snadno spojen s odpovídajícím vytlačovacím zařízením a připouští nízký stupeň průchodnosti s výrobou malých množství. EFLEX® může být vyčištěn a/nebo připraven pro další práci během několika minut.

K dispozici jsou různé možnosti filtrace, které uspokojí všechny požadavky. V závislosti na zvolené možnosti již ve většině případů nebude nutné měnit po skončení procesu vodu, a to i v případě podstatné změny výrobku nebo barvy. To šetří nejen cenné zdroje a čas na čištění, ale také eliminuje potřebu znovu ohřát čerstvou technologickou vodu, což opět šetří náklady na energii.


Gala Kunststoff- und Kautschukmaschinen GmbH
Tel.: +49 (0) 2801 980-0
info@gala-europe.de
www.gala-europe.de


 

Mohlo by se Vám líbit

Společnost Continental získává specialistu na výrobu forem pro nákladní a speciální pneumatiky

Společnost EMT s.r.o Púchov se s účinností od 2. dubna 2024 stala součástí podnikatelských aktivit společnosti Continental v oblasti pneumatik. Akvizicí této společnosti se doplnilo portfolio společnosti […]

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]