Plasty

20. dubna 2015 00:02

KOH-I-NOOR koupil FORMEX

KOH-I-NOOR holding posiluje svou pozici v oblasti výroby plastových dílů pro automobilový průmysl a zejména nástrojařské kapacity.

Skupina KOH-I-NOOR holding, a. s. rozšiřuje divizi KOH-I-NOOR MACHINERY. Po nedávných akvizicích nástrojáren a lisoven Ponas a Ronas koupila brněnskou nástrojárnu a lisovnu FORMEX, s. r. o. Spojením tak vzniká jedna z největších nástrojáren v České republice. KOH-I-NOOR MACHINERY bude mít téměř 800 zaměstnanců, celkový plánovaný obrat pro letošní rok je asi 1 mld. Kč, EBITDA dosáhne 140 mil. Kč. Nástrojárna a lisovna FORMEX byla koupena od společnosti GCT, a. s., cena nebyla zveřejněna.

Inzerce

Divizi KOH-I-NOOR MACHINERY začal budovat v roce 2007 Ing. Vlastislav Bříza nákupem poličské nástrojárny PONAS. „Akvizice nástrojárny a lisovny FORMEX přináší do skupiny KOH-I-NOOR holding další možnosti synergických efektů, které umožní nejen optimalizaci výrobních nákladů,“ říká předseda správní rady KOH-I-NOOR holding, a. s. Ing. Vlastislav Bříza.

FORMEX, s. r. o. je přední výrobce vstřikovacích forem a plastových výrobků pro automobilový průmysl. Nabízí komplexní řešení od technologického vývoje výlisku přes konstrukci a výrobu forem až po výrobu a montáž jednotlivých dílů. Specializuje se na výrobu forem a výrobu pohledových a optických dílů pro největší světové výrobce a dodavatele. Mezi hlavní zákazníky patří nadnárodní společnosti Automotive Lighting, Witte Automotive, Hella, KoiTo Czech či Škoda Auto.

„Akvizicí nástrojárny a lisovny FORMEX posilujeme naši přední pozici v oboru výroby forem a lisování plastových dílů pro automobilový průmysl ve střední Evropě, zároveň získáváme do portfolia specializovanou firmu na pohledové a optické díly,“ komentuje akvizici generální ředitel KOH-I-NOOR MACHINERY, a. s. Robert Záboj.

Po akvizici bulharského Hemusu, nástrojáren PONAS a RONAS a největšího obchodníka s LPG Kralupol se jedná o pátou významnou akvizici skupiny KOH-I-NOOR holding v posledních letech.

www.koh-i-noorholding.cz

Mohlo by se Vám líbit

Společnost Continental získává specialistu na výrobu forem pro nákladní a speciální pneumatiky

Společnost EMT s.r.o Púchov se s účinností od 2. dubna 2024 stala součástí podnikatelských aktivit společnosti Continental v oblasti pneumatik. Akvizicí této společnosti se doplnilo portfolio společnosti […]

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]