Automatizace + Robotizace

01. března 2019 15:59

ALL-IN-ONE Robot EPSON VT6

Letos v Lednu společnost EPSON představila 6osý robot nové generace s označením  VT6-A901S. Vnesla tak do řady 6osých robotů inovativní řešení, které se zaměřuje zejména na efektivitu. Jedná se o efektivitu v několika směrech. Hlavním atributem Robotu VT6 je integrovaná řídící jednotka v samotném těle manipulátoru. Tento koncept byl již použit u SCARA robotů série T, kde se mimořádně osvědčil. Integrovaná řídící jednotka sebou nese několik výhod. První je ušetření místa v zařízení, kdy není potřeba zabudovávat standardní řídící jednotku, popřípadě vést kabeláž mezi ní a manipulátorem. Dále pak toto řešení nese velmi významné omezení instalačních časů. V praxi pak celá instalace probíhá v 5 jednoduchých krocích kdy robot vybalíte z krabice, ustavíte na příslušné místo, přišroubujete čtyřmi šrouby, zapojíte do zásuvky  a můžete začít programovat aplikaci. Tyto dvě nesporné výhody v konečném důsledku vedou k výraznému snížení nákladů na integraci tohoto robotu.

Použití nejmodernějších technologií z dílny EPSON vedlo k miniaturizaci řídící jednotky bez omezení výkonu. Díky tomu je řídící jednotka umožňuje provádění až 32+16 paralelních procesů se všemi funkcemi jako u jiných sérií. V základu je robot vybaven 32 digitálními vstupy a 16 výstupy a možností komunikace přes Ethernet či ModBus, s možností doplnění o jiné FieldBus karty. V neposlední řadě systém umožňuje propojení s kamerovým systém CV2 či Vizualizací ovládání GUI. Vše je podpořeno vývojovým prostředím RC+7 včetně simulátoru zdarma (ke stažení na www.opticontrol.cz).

Parametry robotu, nosnost 6kg a dosah 900mm, jsou navrženy, tak aby robot pokryl nejširší škálu aplikací v daném sektoru. Inovativní konstrukce průchozí příruby u 6té osy zjednodušuje vedení kabeláže ke koncovému efektoru.

Průmyslový robot VT6-A901S je vhodný jak pro aplikace, kde se v minulosti nevyplácelo zavádět robotizaci, díky jeho pořizovací ceně 13.000,- EUR.

Tak i pro ty, které potřebují být rychle hotové a výroby schopné, díky nejjednodušší integrací průmyslového 6osého robotu na trhu. Pro inspiraci zhlédněte video na YouTube kanálu OPTICONTROL s.r.o.

www.opticontrol.cz

Mohlo by se Vám líbit

Příkladná spolupráce ENGEL x škola x zákazník

V polovině dubna navštívili vybraní žáci SOU Svitavy a firma PLASTEX s.r.o. výrobní závody firmy ENGEL v Kaplici, v rakouském Schwertbergu a St. Valentinu.   Jednalo se o […]

Hanwha představuje nový CNC dlouhotočný automat XD20/26III, vyznačuje se vysokou přesností

Na tuzemský trh přichází dlouhotočný automat XD20/26III jihokorejského výrobce Hanwha. Šestiosý CNC stroj švýcarského typu zvládne maximální obráběcí průměr 26 mm. Automat je vybavený nejnovějším […]

Inovativní podlahové desky Con-Pearl: Nová éra užitkových vozidel

Překližka je pro podlahy vozidel stále velmi používaný materiál, nicméně však již do jisté míry přežitý. Polypropylenové voštinové desky Con-Pearl, určené pro užitková vozidla, přicházejí […]