Elektro

11. března 2015 14:14

Přípravy největší elektrotechnické události roku vrcholí

Přípravy 23. ročníku veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení začínají finišovat. Aktuální vývoj dává tušit, že připravovaný veletrh AMPER 2015 má potenciál být ještě úspěšnějším než ročník minulý, na němž se prezentovalo 632 vystavovatelů z 20 zemí světa. Na veletrh AMPER 2015 je přihlášeno více než 550 nových i tradičních vystavovatelů (stav k 31. 1. 2015). AMPER je největším veletrhem elektrotechniky v ČR i na Slovensku. Tento každoroční svátek všech elektrotechniků i fandů tohoto špičkového oboru se bude konat v termínu 24.–27. 3. 2015 na brněnském výstavišti.

Oborové rozdělení veletrhu

Inzerce

Vystavovatelé budou podle svého oborového zaměření rozděleni do hal P, V a F. V hale P budou prezentováni vystavovatelé z těchto oborů: Elektroenergetika – výroba, rozvod a distribuce elektrické energie, Vodiče a kabely, Elektroinstalační technika a inteligentní elektroinstalace, Osvětlovací technika, Elektrotepelná technika, Pohony a výkonová elektronika, napájecí soustavy, Nářadí, pomůcky a vybavení. Hala V je již tradičně věnována vystavovatelům z oborů Automatizace, řízení a regulace, Měřicí a zkušební technika, Zabezpečovací technika, Komunikační technika. V hale F najdete společnosti z oborů Elektronických součástek a modulů, Optoniky – Optických a fotonických součástek a zařízení a Výrobních zařízení a komponentů pro elektroprůmysl.

Účast největších lídrů z oboru

Svět nejmodernějších technologií představí na veletrhu AMPER společnost ABB, světová špička v oblasti automatizace a energetiky umožňující zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. Obor elektroinstalační techniky bude zastoupen i společností OBO Bettermann. Jejich provázaná řešení vytvářejí elektrotechnickou infrastrukturu budov v nejrůznějších projektech po celém světě. Aktuální nabídka inovativního sortimentu průmyslové elektrotechniky a elektroniky bude ke zhlédnutí na stánku společnosti Phoenix Contact nebo společnosti Wago Elektro, lídra světového trhu v oblasti pružinových svorkových spojů. Wago Elektro vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní komponenty pro průmysl, procesní techniku a automatizaci budov. Širokou paletu výrobků z oblasti senzoriky, automatizace, elektroinstalace, rozvaděčové techniky, pohonů a energetických zdrojů bude prezentovat společnost Schmachtl CZ. Nebude chybět ani tradiční český výrobce elektroinstalačního úložného materiálu a kabelových nosných systémů společnosti KOPOS Kolín nebo společnosti Elko EP, jejíž zástupci představí novinky v pestré škále tradičních modulových přístrojů, inteligentní elektroinstalaci iNELS nebo dostupnost bezdrátového systému.

Bezdrátová řešení elektroinstalace představí také společnost Enika, která patří k nejvýznamnějším výrobcům v ČR s distribuční sítí v mnoha zemích světa. Svůj výrobní program stykačů, ochranných a časových relé, vačkových spínačů a spouštěčů motorů bude prezentovat také firma Elektropřístroj nebo společnost IES, která se v oblasti elektrotechniky vyprofilovala ve významného distributora renomovaných značek. Mimo vlastních dodávek zajišťuje také technické poradenství, školení, komplexní řešení v oblasti inteligentních budov a další služby. Na veletrhu AMPER najdete také expozici společnosti Elektro-System-Technik, která se zabývá prodejem elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů. Navštívit můžete také expozici společnosti Weidmüller, která vedle standardních produktů z oblasti průmyslové elektroniky nabízí také služby a komplexní řešení pro náročné průmyslové aplikace od silových a signálových obvodů až k datovým sítím. Všechny tyto společnosti z oboru elektroinstalační techniky budou prezentovány v hale P.

AMPER 2014 – pohled na expozici společnosti Schmachtl CZ v hale P

V hale P nepřehlédnete také expozici jedné z největších elektrotechnických společností v ČR – společnosti SIEMENS, která své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Nebude chybět ani přední světový výrobce a distributor kabelů a kabelového příslušenství a systémů společnost Lapp Kabel, která každoročně návštěvníky ohromuje netradiční show přímo na jejich stánku.

Na veletrhu AMPER své novinky představí také odborník na výrobu a prodej datových a telekomunikačních rozváděčů, datových center, silových rozváděčů a příslušenství – 10″ a 19″, společnost Tritón Pardubice. Výrobou a montáží rozváděčů pro NN a lisováním plastů se zabývá také tradiční vystavovatel veletrhu, společnost DCK Holoubkov. Obor elektroenergetiky bude dále zastoupen např. společností Synflex Elektro, Kočí–Valášek, Silent Czech, Ensto Czech, Elcom, Ermeg, EGE a dalšími ne méně významnými vystavovateli.

V dalších tradičních oborech veletrhu, jakými jsou automatizace, měřicí a zkušební technika, zabezpečovací technika, osvětlení, pohony a výkonová elektronika, elektronické součástky a moduly, nářadí, pomůcky a vybavení, se budou prezentovat společnosti jako např. Turck, Omron Electronics, Autocont Control Systems, Mitsubishi Electric Europe B.V., Foxon, Balluff CZ, Beckhoff Česká republika, ifm electronic, SENO, Jablotron Alarms, TSS Group, Harting, Quittner & Schimek, Elstav lighting, EMOS, LogTech, Garoma Plus a další společnosti.

Veletrh AMPER stabilně láká k návštěvě přes 40 000 návštěvníků z řad odborné veřejnosti. Celých 10 % návštěvnosti tvoří zahraniční účastníci. Kromě expozic vystavovatelů je nedílnou součástí veletrhu odborný doprovodný program tvořený semináři, konferencemi, školeními, specializovanými fóry a setkáními, který zasahuje do všech nomenklaturních oborů zastoupených na veletrhu.

Terinvest, spol. s r. o.
Bruselská 266/14
120 00 Praha 2
tel: +420 221 992 100
e-mail: amper@terinvest.com
www.amper.cz

Mohlo by se Vám líbit

CzechInvest začíná spolupracovat s padesátkou nových startupů v projektu Technologická inkubace

V rámci druhé výzvy projektu Technologická inkubace agentura CzechInvest podpoří 53 startupů částkou přes 135,5 milionu korun. Převládá oblast umělé inteligence a kreativní průmysly. „Každému […]

Technologie studené plazmy výrazně snižuje pachovou zátěž z gumárenské výroby

Společnost Continental Barum za poslední dvanáct let prováděla mnoho studií či testovala různé technologie vedoucí k snížení pachových emisí z výroby pneumatik. V loňském roce byla finalizován systém […]

Reportáž: GÜHRING INNOVATION DAYS 2024

Zvýšení efektivity obrábění je ve výrobních firmách trvalý proces. A je jedním z důvodů, proč firma GÜHRING – přední světový výrobce obráběcích nástrojů – pořádá pod […]