Strojírenství

10. března 2017 13:10

Doosan Škoda Power dodá kompletní zařízení strojovny pro dánského zákazníka

Rozsah dodávky představuje kompletní zařízení strojovny, jejímž základem je modulová parní turbína Doosan Škoda Power DST-S10, generátor, tepelné výměníky, olejový systém, napájecí nádrž, potrubí topné vody, kompletní kabeláž ve strojovně, ocelové konstrukce, mostový jeřáb, protipožární systém a osvětlení strojovny.

Inzerce

 

Doosan Škoda Power zajišťuje rovněž kompletní montáž strojovny včetně uvedení zařízení do provozu a následného garančního měření. Jedná se o novou kogenerační jednotku pro elektrárnu Amagerværket v Kodani, kde Doosan Škoda Power působila již v minulosti.

Specifikem tohoto projektu je jeho komplexnost jak co do rozsahu engineeringu, tak i rozsahu vlastní dodávky. Doba od plné efektivity kontraktu k uvedení elektrárny do provozu je 31 měsíců. Zákazníkem je dánská společnost HOFOR Energiproduktion A/S, součást největší dánské energetické společnosti HOFOR.

Jmenovitý výkon jednotělesové protitlakové parní turbíny typu DST-S10 s odběry páry pro vytápění velké oblasti v okolí Kodaně včetně města Kodaň reprezentuje 150 MW, maximální výkon pro vytápění 617 MW. Nový blok bude spalovat biomasu.

Doosan Škoda Power dokončuje v současné době v Dánsku, které je tradičním odběratelem teplárenských parních turbín z plzeňské firmy, projekt Lisbjerg s parní turbínou, která umožňuje kombinovanou výrobu elektřiny ve výši 38 MWe a 66 MWt výkonu pro vytápění. Od sedmdesátých let představuje instalovaný výkon parních turbín Škoda v Dánsku 784 MW.

Doosan Škoda Power dodá kompletní zařízení strojovny pro Dánského zákazníka HOFOR Energiproduktion A/S.

www.doosanpower.com

Mohlo by se Vám líbit

Příkladná spolupráce ENGEL x škola x zákazník

V polovině dubna navštívili vybraní žáci SOU Svitavy a firma PLASTEX s.r.o. výrobní závody firmy ENGEL v Kaplici, v rakouském Schwertbergu a St. Valentinu.   Jednalo se o […]

Hanwha představuje nový CNC dlouhotočný automat XD20/26III, vyznačuje se vysokou přesností

Na tuzemský trh přichází dlouhotočný automat XD20/26III jihokorejského výrobce Hanwha. Šestiosý CNC stroj švýcarského typu zvládne maximální obráběcí průměr 26 mm. Automat je vybavený nejnovějším […]

Inovativní podlahové desky Con-Pearl: Nová éra užitkových vozidel

Překližka je pro podlahy vozidel stále velmi používaný materiál, nicméně však již do jisté míry přežitý. Polypropylenové voštinové desky Con-Pearl, určené pro užitková vozidla, přicházejí […]