Digitalizace

31. ledna 2020 14:16

Člověk, stroj nebo obojí? Digitální věk a jeho pro a proti

Rychlým tempem vpřed do roku 2030. Kdo bude středobodem? Člověk nebo stroj? Budou malé obchody s potravinami a předměty denní potřeby minulostí? Nebude pokračující změně klimatu stát nic v cestě? Digitalizace vytváří příležitosti, ale vyvolává také obavy. Taková jsou témata přehlídky Transformation Stage na veletrhu HANNOVER MESSE.  

 

Hannover. Je v budoucnu opravdu možná koexistence člověka se strojem?  Vytlačí internetový obchod tradiční kamenné obchody? Je klimaticky neutrální výroba spíše fikce? Digitální éra vyvolává mnoho podobných otázek. Na veletrhu HANNNOVER MESSE bude od roku 2020 vytvořena nová platforma Transformation Stage, která bude na tyto otázky hledat odpovědi.  Od 20. do 24. dubna poskytne prostor k diskusím, jejichž tématem budou nové nápady, vize, souvislosti a také obavy ve spojitosti s transformací průmyslu.

 

„Digitalizace vytváří nové příležitosti, ale vyvolává také obavy,“ říká Olaf Daebler, Global Director Future Hub ve veletržní správě Deutsche Messe. „ Transformation Stage je novou platformou, v jejímž rámci se budou zástupci z průmyslu, ekonomiky, politiky a společnosti zabývat globálními dopady digitálního věku.  Otevřená, kritická a kontroverzní diskuse o hlavním tématu veletrhu, jímž je transformace průmyslu (Industrial Transformation) bude probíhat na metaúrovni a mezioborově.“  

 

Platforma Transformation Stage bude umístěna v hale č. 25 věnované výzkumu a vývoji. Na rozdíl od odborných fór veletrhu HANNOVER MESSE se zde pozornost soustředí na obecná témata průmyslové transformace  –  od Průmyslu 4.0 a individualizace přes mobilitu a ochranu klimatu až po umělou inteligenci a rozšířenou realitu. Její program zahrnuje panelové diskuse, interview, Kitchen-Talks, Keynotes, Partner-Sessions a Networking-Eventy.

 

Svou účast už potvrdili experti jako například Toby Walsh, profesor na University of New South Wales, expert v oboru umělé inteligence, Prof. Dr. Dr. h. c. Michael ten Hompel, výkonný ředitel Fraunhoferova ústavu materiálového toku a logistiky IML nebo Prof. Dr. Norbert Pohlmann, výkonný ředitel Výzkumného ústavu bezpečnosti internetu.

 

Call for Papers

K aktivní účasti vyzýváme zakladatele firem, ředitele, filosofy, politiky, vědce, zástupce svazů, influencery a bloggery.   Call for Papers běží online do 31. ledna 2020 prostřednictvím následujícího linku:

www.hannovermesse.de/en/side-events/conferences/transformation-stage/call-for-papers-transformation-stage

 

HANNOVER MESSE

Vedoucí světový průmyslový veletrh HANNOVER MESSE představí v rámci zastřešujícího tématu Industrial Transformation všechna aktuální témata průmyslu, jako jsou Průmysl 4.0, umělá inteligence, 5G nebo smart logistics. Výstavními oblastmi veletrhu jsou:  Future Hub, Automation, Motion & Drives, Digital Ecosystems, Energy Solutions, Logistics a Engineered Parts & Solutions. Program veletrhu doplní vice než 80 konferencí a fór. Příští veletrh se koná 20. – 24. dubna 2020 v Hannoveru. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2020 je Indonésie.


www.hannovermesse.de

Mohlo by se Vám líbit

Skandinávský průkopník technologie recyklace plastů BEWI diskutoval s klíčovými hráči ve Slaném

Pět předních uživatelů recyklovaných plastů z České republiky, Velké Británie, Německa, Nizozemí a Polska se setkalo s delegací společnosti BEWI Circular, která patří k předním evropským […]

Rozhovor: Přesnost na nanometr. Česko je na špičce ve výrobě elektronových mikroskopů

Když se řekne odměřovací enkodér, většina z nás si vybaví technologii spojenou s průmyslovou automatizací. Málokdo ale ví o neuvěřitelné přesnosti, s jakou některé enkodéry […]

Nový kompaktní a odolný PC Emerson, vytvořený pro propojení průmyslového Floor to Cloud

PACSystems IPC 2010, s předinstalovaným softwarem Movicon a platformou PACEdge IIoT platform, poskytuje vysoce výkonné výpočty pro aplikace vizualizace edge dat v průmyslovém prostředí Emerson: […]