Plasty

08. září 2015 00:08

Investorem roku 2014 je Nexen Tire

CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice – AFI ocenili nejvýznamnější investory a podnikatelské nemovitosti loňského roku.

Čtvrtek 28. 5. patřil na Žofíně patnáctému ročníku předávání ocenění Investor a podnikatelská nemovitost roku. Agentura CzechInvest spolu se Sdružením pro zahraniční investice – AFI zde udělili ceny třinácti významným investorským projektům, počinům a projektům podnikatelských nemovitostí za rok 2014. Záštitu nad soutěží převzal ministr obchodu a průmyslu ČR Jan Mládek, který také osobně předal cenu zástupcům korejské společnosti Nexen Tire, jejíž investiční projekt vyhodnotila odborná porota jako nejvýznamnější.

Nexen Tire Corporation Czech, s. r. o., zvítězil v kategorii Výroba. Jeho investice ve výši 22,8 miliardy korun ve strategické průmyslové zóně Triangle přinese 1384 nových pracovních míst. V kategorii Výzkum a vývoj získala první místo společnost VALEO AUTOKLIMATIZACE, k. s., která vloží 10 milionů korun do rozšíření technologického centra na vývoj automobilových komponent. Kategorii IT a sdílené služby pak ovládla investice MSD IT Global Innovation Center, s. r. o., do nového technologického a IT centra.

„Rok 2014 byl pro Českou republiku v oblasti investic mimořádně úspěšný. Celkem 147 nových investičních záměrů v hodnotě 87 miliard korun zprostředkovaných CzechInvestem je toho důkazem. Jde též o výsledek proinvestiční politiky naší vlády. Společně s Ministerstvem zahraničních věcí jsme věnovali podpoře ekonomické diplomacie skutečně mimořádnou pozornost. Přišli jsme s řadou projektů a podpůrných opatření, osobně jsem v uplynulém roce absolvoval celou řadu zahraničních cest v čele českých podnikatelských misí a vedl jsem řadu jednání v investorsky zajímavých regionech. Jejich výsledkem je, že Česká republika představuje v současné době pro investory stabilní a přátelské prostředí, které motivuje české i zahraniční podnikatele k neustálému rozvoji jejich byznysu,“ uvádí ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Ocenění Podnikatelská nemovitost roku 2014 bylo uděleno ve dvou kategoriích. Jako Průmyslová zóna roku byla vyhodnocena Strategická průmyslová zóna Triangle. Cenu za Nemovitost roku pro technologická centra a služby si odnesla moderní kancelářská budova Riverview, která vyrostla na Smíchově.

„Portfolio kvalitních podnikatelských nemovitostí připravených k pronajmutí posiluje při vyjednávání s investory naši pozici. V mezinárodní konkurenci jsme úspěšní také proto, že jsme schopní operativně nabídnout vhodnou podnikatelskou nemovitost,“ popisuje Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest.

redakčně zpracováno z www.czechinvest.org

Mohlo by se Vám líbit

Kopřivnická Tatra získala dotaci na vývoj nákladního bateriového elektromobilu

Automobilka Tatra Trucks se v posledních letech vedle produkce standardních nákladních vozidel intenzivně věnuje i vývoji automobilů s alternativními typy pohonů. Nedávno se jí podařilo […]

Specializovanými diskusními fóry sází drupa 2024 na silná témata budoucnosti

Náhledy hluboko do budoucnosti oboru tisku a papíru, propojování technologických lídrů s nováčky a uživateli, cílené zaměření na přední trendy oboru: pětice specializovaných diskusních fór veletrhu drupa 2024 […]

HANNOVER MESSE 2024: „Tahoun začínajícího vzestupu“

Více než 130 000 návštěvníků ze 150 zemí, 4 000 vystavujících firem, 300 start-upů a přes 300 delegací z hospodářské politiky z celého světa. Veletrh […]